Ardita ka ardhur të rrëfejë në rubrikën “Ka një mesazh për ty” tek E Diela Shqiptare për të rrëfyer historinë e jetës së saj. Ajo ka ardhur në jetë nga dy prindër shurdhmemecë dhe fëmijëria e saj dhe e vëllezërve ka qenë mjaft e vështirë.

Ardita: Kur arrij 7 vjeç duhet të shkoja në shkollë, detyrohen të më çojnë në fshat tek mami dhe babi se unë kisha dhe vëllain. Një vit pas mua ka lindur vëllai por mami ka këmbëngulur që vëllain ta mbante vetë. Gjyshi i mori një fëmijë dhe nuk donte t’i linte thatë fare, kështu që e la vëllain. Më çojnë në fshat në Mesaplik, më kujtohet që nuk kam dashur të rri, trembesha nga shenjat, nga komunikimi. Nuk i kuptoja kur komunikonin. Vëllai po sepse u rritu dhe u mësua me ta, madje filloi të komunikonte me shenja dhe me të tjerët, por fliste edhe me gojë.