Polonia do të marrë 100 000 doza më pak nga sa pritej të vaksinës ”Moderna”. Kreu i Agjencisë polake të Rezervave Materiale (ARM) i tha agjencisë polake të lajmeve, PAP, se Polonia do të marrë 25% më pak doza të vaksinës ”Moderna” antiCovid-19 gjatë muajit shkurt.

Michal Kuczmierowski deklaroi se zvogëlimi i dërgesave të vaksinave për shkurt do të thotë se do të ketë probleme shtesë me furnizimin e vaksinave në Poloni. “Kjo gjithashtu tregon se do të ketë nevojë për të konfirmuar orarin e vaksinimit, dhe kjo na vë në një situatë shumë të pakëndshme”, theksoi ai.

Në shkurt, 400 000 doza të vaksinës ”Moderna” pritej të mbërrinin në Poloni. Kjo do të thotë që, tani, vetëm 300 000 vaksina do të dorëzohen. Sipas Kuczmierowski, kufiri në furnizime do të thotë që Programi Kombëtar i Vaksinimit dhe orari i vaksinimit do të duhet të modifikohen.

“Sigurisht, të gjithë njerëzit që morën dozën e parë do të kenë qasje në dozën e dytë. Në rastin e të moshuarve të mbetur ne do të ngadalësojmë ritmin e shkallës së vaksinimit”, tha Kuczmierowski. “Kjo është një situatë e papranueshme nga e cila ne nuk kuptojmë asgjë”, deklaroi ai.