Kryeministri Edi Rama ka prekur edhe njëherë sot çështjen e përgjimeve të antimafias italiane, për të cilat opozita akuzon për lidhje të eksponentëve të Ndragheta-s me zyrtarë të lartë socialistë. Nga Vaqarri, ku inspektoi kantierin e lagjes së re që po ndërtohet, Rama i shoqëruar nga Veliaj tha: “Shkruante njëri në “Facebook” thoshte: “Ore gjithë këto ndërtime, po kush i bën këto ndërtime kur ska punë?”

“I bën Ndragheta me mafien”, i thashë (qesh).Në këtë zonë po ndërtohen 20 shtëpi të reja dhe një shkollë, që po investohen për familjet e prekura nga  tërmeti i 26 nëntorit.