Për shkak të shtimit të rasteve me variantin e ri britanik të COVID-19, është ngritur në shtetin fqinj, Greqinë. Sipas Agjencisë Kombëtare të Shëndetit Publik tashmë në Greqi janë regjistruar 32 raste të tilla pozitive me variantin e ri të koronavirusit. Greqia ka vepruar ndryshe nga çdo shtete evropian në luftën kundër variantit të ri britanik të COVID-19, pasi ajo nuk ka bllokuar udhëtimet me të por ka zgjatur karantinën nga 3 në 7 ditë.

Numri total i infektimeve nga koronavirusit ka shkuar 151.980, ndërkohë numri i v ikti mave është 5.646 në të gjithë vendi që nga fillimi i pandemisë. Vaksinimi në Greqi ka nisur më datë 27 dhjetor, si në shumicën e vendeve evropiane me Pfizer. Pasi Agjencia Evropiane e Barnave ka aprovuar përdorimin e vaksinës anti-COVID, Moderna në Greqi më datë 13 janar kanë mbërritur 8 mijë doza të kësaj vaksine dhe pritet të vijnë të tjera.