Hillary Clinton, ish sekretarja e shtetit dhe e nominuara për presidente e Demokratëve në 2016, tha se Joe Biden është krijuar për këtë moment.

“Unë mendoj se momenti dhe personi janë krijuar për njëri-tjetrin,” tha Clinton. Klinton tha se ishte “e lehtësuar dhe mirënjohëse” që ishte në gjendje të merrte pjesë në inaugurim.

“Unë isha aq i lehtësuar dhe mirënjohës që ishim në gjendje të festonim transferimin e pushtetit në një mënyrë paqësore, e cila ka qenë një shenjë dalluese e vendit tonë. Kjo nënkuptonte një arritje të madhe për kaq shumë amerikanë që të shihnin ceremoninë e zhvilluar në platformën ku vetëm disa javë më parë persona të dhunshëm dhe terroristë ishin përpjekur të ndalonin demokracinë, kështu që më preku vërtet zemrën.”

Duke folur më tej rreth arsyes pse Biden është udhëheqësi i duhur për momentin, Clinton tha “ai sjell një ndjenjë të thellë ndjeshmërie, të marrë nga nga përvojat e tij personale. Por është pjesë e karakterit të tij që të dëgjojë njerëzit, njerëzit, të përpiqet t’i ngrejë ata lart. Dhe unë mendoj se vendi ynë tani ka nevojë për një udhëheqës të kujdesshëm, të dhembshur, empatik. Dhe Joe Biden është e gjitha kjo ”.
Kur Kamala Harris u bë një zëvëndëspresidentja historike Clinton tha se ishte “e entuziazmuar”.

“Por unë gjithashtu isha i kënaqur sepse ajo është mikja ime. Jam i bindur që ajo do të jetë një partner i jashtëzakonshëm me Joe Biden dhe e di se ajo do të vërë të gjithë përvojën dhe ekspertizën për të punuar në emër të popullit amerikan. Nuk mendoj se mund të kërkojmë diçka më shumë ”, tha ajo.