Namibia ka nxjerrë në shitje 170 elefantë të egër “me vlerë të lartë” për shkak të thatësirës dhe një rritje të vrullshme në numrin e elefantëve, njoftoi të mërkurën ministria e mjedisit e vendit afrikano-jugor. Një publikim i bërë nga agjencia shtetërore New Era tha se një rritje e incidenteve njeri-elefant ka çuar në kërkesën për t’i shitur.

Elefantët e Namibisë janë ndër një numër speciesh që përballen me rrezik zhdukjeje për shkak të gjuetisë pa leje, tregtisë së paligjshme të botës së egër dhe faktorëve ekologjikë. Ministria e Pylltarisë dhe Turizmit të Mjedisit tha se do të nxirrte në ankand elefantët për këdo në Namibia ose jashtë vendit që mund të plotësonte disa kritere të rrepta, të cilat përfshijnë lehtësira karantine.

Blerësit e huaj duhet të sigurojnë gjithashtu prova që autoritetet e ruajtjes në vendet e tyre do t’i lejojnë ata të eksportojnë elefantë në vendet e tyre. Ashtu si disa kombe të tjera afrikane, Namibia po përpiqet të vendosë një ekuilibër midis mbrojtjes së specieve me vlerë të lartë si elefantët dhe rinocerontët, ndërsa menaxhon rrezikun që ato paraqesin kur shkelin në zonat e banimit njerëzor.