Një lajm i trishtë ka ardhur për botën e medias. Ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare gazetari i njohur italian Arturo Diaconale. Gazetari, i cili ishte zëdhënësi zyrtar për Lazion, ndërroi jetë në shtëpinë e tij në Romë. Ai kishte kohë që po l uftonte kundër një sëmu ndje të pashërueshme dhe gjendja e tij ishte përkeqësuar.

“SS Lazio, Presidenti i saj, trajneri, lojtarët dhe i gjithë stafi shprehin ngushëllime të thella për vde kjen e zëdhënësit të klubit, Arturo Diaconale, dhe bashkohen me dhimbjen e familjes”, shkruhet në Twitter nga klubi Biancoceleste.

“Arturo Diaconale na la. Një gazetar i zoti dhe njëkohësisht një njeri i guximshëm. Ne bëmë shumë beteja së bashku në shkollën e Indro Montanelli. Unë nuk mund ta harroj angazhimin e tij edhe me Forza Italia. Pusho në paqe.!”, shkruan Antonio Tajani , nënkryetar i Forza Italia, në Twitter. “Mirupafshim për Arturo Diaconale, gazetar i mirë, Lazio i vërtetë, mik i dashur”, mesazhi i emocionuar i Clemente Mimun, drejtori i TG 5.