Në shtetin fqinj Greqinë rastet me COVID-19 nuk dinë të ndalet, gjatë ditës së sotme janë shënuar 2.013 raste të reja dhe 101 vik tima duke çuar numrin total të tyre në 2.102. Numri i pacientëve në gjendje të rënduar shëndetësore rritet çdo ditë, duke çuar numrin total të personave të intubuar në 607, gjë që është tepër shqetësuese.

Ditën e djeshme qeveria greke ka shtyrë izolimin kombëtar deri më datën 7 dhjetor për të mbrojtur qytetarët grek dhe për të kontrolluar fluksin dhe presionin e shëndetësisë në këto momente të vështira. Pavarësisht masave të marra nga qeveria për parandalimin dhe eliminimin e rasteve të reja me COVID-19, në Greqi situata është kritike.