Kryeministri i Britanisë së Madhe Boris Johnson shpjegoi në një fjalim publik sot detajet e daljes nga bllokimi, i cili fillon më 2 dhjetor, dhe paraqiti planin dimëror për koronavirus, në të cilin relaksimi i masave do të zëvendësojë sistemin me tri nivele. Disa rregulla do të shtrëngohen, por palestrat dhe dyqanet do të hapen dhe orari i punës për pabet dhe restorantet do të zgjatet.

Bllokimi aktual do të zëvendësojë sistemin me tre nivele. Në rangun e parë do të jenë ata që mund të punojnë nga shtëpia. Renditja e dytë do të thotë që vetëm pabet që shërbejnë ushqim mund të hapen. Renditja e tretë do të thotë që gjithçka përveç dërgesave do të mbyllet.

Më vonë këtë javë, kryeministri do të njoftojë se cilat pjesë të vendit do të jenë në cilën renditje. Johnson gjithashtu tha se vaksina do të prokurohet sa më shpejt që të miratohet. Deri më tani, janë porositur 100 milionë doza të vaksinës së Oksfordit dhe gjithsej 350 milionë doza. Johnson përfundoi fjalimin e tij duke thënë se vendi duhet të bëjë një përpjekje të fundit deri në pranverë kur, sipas parashikimeve të shkencëtarëve, virusi do të mposhtet.