Kur pritej që kryetari i partisë demokratike Lulzim Basha të rrëfente të kaluarën e tij në zyrën për hetimet e k rim eve të l uft ës dhe unmik, e t’i përgjigjej aku z ave nga të mbijetuar të ma sak rave dhe ish luf tëtarë të UCK, ai nisi të bëjë politikë me të vd ek urit. Basha tregoi një listë me emra të vde ku rish duke thënë se ata janë fshehur nga autoritetet shtetërore. Kjo shkaktoi menjëherë reagimin e mjekëve që kurojnë të sëmurët në spitalet covid, të cilët e hodhën poshtë a kuzën dhe u kërkuan që të hetohet çdo kartelë e rasteve tr agjike të të sëmurëve që ata kanë kuruar. Ndërsa ministria e shëndetësisë e cilësoi deklaratën e kryetarit të PD si një nxitje të agr esivitetit ndaj mjekëve.

Basha tha se listën ja kishin dhënë burime të besuara në morgun e Tiranës. Të nesërmen, dukshëm në mënyrë të organizuar nga e njëjta zyrë politike, në portale u shpërndanë foto shumë të rënda për të cilat thuhej se ishin bërë në ambjentet e brendshme të morgut. Trupat e të ndjerëve në tokë dhe tavolina tronditën gjithkënd e më së shumti familjarët e atyre qindra vi kt im ave që shkaktoi pandemia e covid.

Kostot morale të përdorimit politikë të të v dek urve i mban vetë kryetari i PD dhe partia që ai drejton duke qenë se kjo është një rrugë të cilën vetë ai ka zgjedhur të përshkojë. Por duhet thënë se duke u futur në mo rgun e Tiranës Lulzim Basha po përpiqet të bëjë politikë për t’i shpëtuar përgjegjësive për çka po ndodh aktualisht me gjyqet kundër Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

blob:https://www.youtube.com/d42f53bf-11ec-4ccd-9a82-e07f86a00c1e