In this June 17, 2020, photo, Democratic presidential candidate, former Vice President Joe Biden speaks in Darby, Pa. John Bolton's claims that President Donald Trump urged China’s Xi Jinping to help him win reelection is casting a renewed spotlight on a major front in the 2020 presidential campaign: the battle over who has been softer on Beijing. China already loomed large in the contest as Trump and Biden, have traded accusations over corruption, geopolitical pandering and the president’s wild shifts in tone toward the Asia superpower (AP Photo/Matt Slocum)

Joe Biden ka zgjeruar epërsinë e tij në Michigan, një nga shtetet kryesore të mbetura në garën për Shtëpinë e Bardhë. Me një grumbull të ri votash që vijnë, Biden tani mban një avantazh më të gjerë ndaj Trump, me më shumë se 30,000 vota më shumë, megjithëse vetëm 92% e votave vlerësohet se janë përpiluar në këtë pikë.

“Kjo është shumë domethënëse,” tha Anderson Cooper i CNN, duke theksuar se “kishin qenë rreth 10,000 ose më shumë vota, ndryshimi midis tyre”. “Nuk është një fitore, ai po udhëheq”, shtoi John King. “Fakti që epërsia e tij po zgjerohet dhe ata ende kanë vota për të numëruar në Qarkun Wayne është një shenjë inkurajuese për fushatën e Biden”, tha King.