Të dish të lexosh me fytyrë ose me fizionomi është një teknikë magjepsëse dhe një art antik. Kjo ju lejon të zbuloni detaje të personalitetit, se si ai shpaloset në jetë dhe gjendjen shëndetësore. Nëse balli juaj është:

Nr. 1 Shumë njerëz me ballë të gjerë, veçanërisht gratë, nuk e pëlqejnë ballin e tyre. Ndonjëherë thuhet se ky është një ballë me pesë gishta për të treguar se sa i gjerë është. Zë pjesën më të madhe të fytyrës dhe shpesh njerëzit preferojnë ta fshehin atë nën baluke. Një ballë i gjerë tregon mendjen e jashtëzakonshme të personit që e zotëron atë. Përveç kësaj, njerëzit me ballë të gjerë kanë aftësi të shumta. Ata mund të kryejnë çdo punë që marrin dhe jo vetëm në kohë, por shumë kohë para afatit të fundit. Ata nuk kanë nevojë për shumë shpjegime. Ata kanë një shqisë të gjashtë dhe mund të ndiejnë se diçka do të ndodhë, shumë më shpejt sesa njerëzit e tjerë.

Nr. 2 Duke përshkruar personalitetin e njerëzve me një ballë të gjerë, është më e arsyeshme t’i drejtojmë hapat tanë në anën e kundërt të diapazonit dhe të përshkruajmë një ballë të ngushtë. Një ballë i gjerë sugjeron që këta njerëz janë shumë inteligjentë, por kjo nuk do të thotë se ka shumë më pak njerëz me ballë të ngushtë. Aspak. Sidoqoftë, një nga cilësitë kryesore të njerëzve me këtë lloj balli është emocionaliteti i lartë. Zëri që ata dëgjojnë më me vëmendje i përket zemrës së tyre dhe ata ndonjëherë mund të harrojnë të përdorin mendjet e tyre. Këta njerëz zakonisht janë mjaft të vetmuar. Ata nuk ndihen vetëm, por nuk u pëlqejnë turmat dhe shmangin të qenit në qendër të vëmendjes.

Nr. 3 Ky lloj i ballit quhet i drejtë sepse vija e flokëve në majë të ballit është e drejtë. Ashtu si balli i tyre, këta njerëz e bëjnë jetën e tyre një vijë të drejtë. Atyre u pëlqen të bëjnë një jetë të thjeshtë. Këta njerëz janë aq të rreptë sa që kurrë nuk do të lënë pas dore nevojat dhe lumturinë e tyre vetëm sepse rregullat i detyrojnë të bëjnë kështu. Ata janë njerëz shumë të kujdesshëm dhe delikatë. Nëse ia japin zemrën dikujt, e bëjnë përgjithmonë. Sigurisht, kjo nuk do të thotë që ata nuk i japin fund marrëdhënies me partnerin e tyre, por ata gjithmonë lënë një vend të veçantë për ish-in e tyre në zemrat e tyre. Kjo është arsyeja pse është kaq e vështirë të biesh në dashuri me një person të tillë. Ju me të vërtetë duhet ta meritoni atë.

Nr. 4 Ashtu siç ka njerëz me ballë të drejtë, ka edhe njerëz me ballë të lakuar. Kjo do të thotë që vija e flokëve është e lakuar përgjatë kokës, siç mund ta shihni në imazh. Këta njerëz janë plot jetë dhe shumë pozitivë, të gjithë rreth tyre duan të bëjnë një përshtypje të mirë në sytë e tyre, madje edhe nënndërgjegjeshëm. Këta njerëz janë magnet të vërtetë njerëzorë që tërheqin emocione pozitive dhe momente të gëzueshme. Ndonjëherë vuajnë sepse ka njerëz që xhelozojnë për energjinë e tyre pozitive dhe përpiqen ta zvogëlojnë atë me fjalë të dhimbshme. Ndonjëherë ata e bëjnë atë me çdo kusht.

Nr. 5 Ky lloj balli i ngjan shkronjës M sepse pjesa qendrore e tij është paksa konvekse, duke formuar dy harqe. Nëse ky është lloji juaj i ballit, kjo është një shenjë e një imagjinate shumë të gjallë. Këta njerëz gjithmonë imagjinojnë dhe rrallë zbresin me këmbë në tokë. Nëse keni shumë gjëra interesante në kokën tuaj, pse të ktheheni në realitet? Shumica e këtyre njerëzve kanë një dhuratë për artin dhe shpesh janë aktorë dhe aktore, shkrimtarë ose piktorë.

Nr. 6 Balli i këtyre njerëzve duket si maja e një mali. Nëse krahasoni imazhin e mësipërm me imazhin e malit Fuji, do të kuptoni se ato janë të ngjashme me njëri-tjetrin. Nëse keni këtë lloj balli, jeni shumë me fat. Ju jeni një person shumë i sjellshëm, i mirë dhe shumë i shoqërueshëm. Ju nuk e keni problem të punoni me njerëz të tjerë. Juve nuk ju pëlqen të jeni udhëheqës, por gjithmonë ndani mendimin tuaj. Ju dini se çfarë doni dhe dini si ta merrni.

Nr. 7 Njerëzit me këtë lloj balli përshkruhen si kokëfortë. Ata do të bëjnë gjithçka që të shkojë çdo gjë në drejtimin që ata kanë sugjeruar. Madje ndonjëherë ata i detyrojnë të tjerët ta bëjnë këtë jo sepse duhet, por për të kënaqur dëshirat e tyre. Në bisedat e përditshme, ata zakonisht janë ironik, madje edhe me eprorët e tyre.