Një faksimile e “Rilindjes Demokratike’ e vitit 2000 ka bërë xhiron e rrjetit vetëm një ditë pas gazeta në fjalë su lmoi Jozefina Topallin, Astrit Patozin, Myslim Murrizin dhe Rudina Hajdarin.

Bëhet fjalë për organin e shtypit të PD, që e akuzonte ish-kryeministrin Ilir Metë si organizator të një atentati ndaj Topallit. Gazeta në fjalë shkruante se ‘Një ban dë e Ilir Metës dhe e Spartak Poçit pengon me ar më nënkryetaren e parlamentit në Peshkëpi të Vlorës”.

Por për ironi, 20 vite më pas Partia Demokratike dhe si rrjedhojë edhe gazeta e saj ka ndryshuar ‘preferenca’. Sot, dashuria e Lulzim Bashës dhe e Sali Berishës për Metën sa vjen e shtohet. Sikurse shtohet edhe mllefi për ata që mendojnë ndryshe nga PD.