Aeroporti Ndërkombëtar “Nënë Tereza” njoftoi se për ditën e premte 2 tetor, janë konfirmuar 27 fluturime në destinacione të ndryshme. Aeroporti Ndërkombëtar “Nënë Tereza” kërkon nga pasagjerët të kontaktojnë kompanitë ajrore përpara çdo udhëtimi dhe shtetet pritëse për rregullat e karantinës dhe të respektojnë protokollet e higjienës, ndërsa kujton se maskat janë të detyrueshme.⠀⠀⠀

Sipas njoftimit të TIA-s, lejohen të udhëtojnë, rezidentët në Bashkimin Europian, nënshtetasit EU dhe qytetarët me dokumente të veçanta. ⠀⠀Tirana International Airport njofton se fluturimet e konfirmuara për ditën e premte janë:⠀⠀

Austrian Airlines – Tiranë – Vjenë dhe kthim Alitalia – Tiranë – Romë dhe kthim Albawings – Tiranë – Firenze dhe kthim Wizz Air – Tiranë – Berlin dhe kthim Lufthansa – Tiranë – Frankfurt dhe kthim Air Albania – Tiranë – Stamboll dhe kthim Blue Panorama – Tiranë – Gjenova dhe kthim Blue Panorama – Tiranë – Bolonja dhe kthim Air Albania – Tiranë – Milano dhe kthim Albawings – Tiranë – Venecia dhe kthim Albawings – Tiranë – Rimini dhe kthim British Airways – Tiranë – Heathrow dhe kthim Wizz Air – Tiranë – Verona dhe kthim  Wizz Air – Tiranë – Bergamo dhe kthim Air Serbia – Tiranë – Beograd dhe tkhim Pegasus – Tiranë – Stamboll dhe kthim Blue Panorama – Tiranë – Milano dhe kthim Blue Panorama – Tiranë – Romë dhe kthim Albawings – Tiranë – Bari dhe kthim Aegean – Tiranë – Athinë dhe kthim Wizz Air – Tiranë – Paris dhe kthim Air Albania – Tiranë – Bolonja dhe kthim Wizz Air – Tiranë – Luton dhe kthim Belavia – Minsk – Tiranë dhe kthim (Çarter turistik) EasyJet – Tiranë – Gatwick dhe kthim Air Albania – Tiranë – Romë dhe kthim EasyJet – Tiranë – Milano dhe kthim