Berat Gjimshiti është bërë baba për herë të parë. Partnerja e tij serbe, Alisa Menkovic solli në jetë djalin e parë me futbollistin e Kombëtares shqiptare.

E duket se për emrin, çifti nuk është menduar shumë, nisur nga kanë rrënjët e tyre, Shqipëri dhe Serbi. Berati dhe Alisa preferuan një emër anglez si Lion (luan, shqip) për fëmijën e tyre të parë.