Zvicra i tha sot “jo” me shumicë të madhe votash nismës së të djathtës populiste për të kufizuar emigracionin e shtetasve të Bashkimit Europian, sipas sondazheve të lëshuara menjëherë pas mbylljes së votimeve.

“Votuesit refuzuan me 63% të votave të ashtuquajturën nismë kufizimi të nisur nga UDC, partia kryesore e vendit”, tha Institutit i Sondazheve “gfs-Bern”.

Nisma e UDC, e cila konsideron se Zvicra po vuan nga emigracioni i pakontrolluar dhe joproporcional dhe se vendet e punës janë të kërcënuara, synonte t’i jepte fund Marrëveshjes për Lëvizjen e Lirë të Personave (AFMP) me Bashkimi Europian, e nënshkruar në vitin 1999.