Pandemia e shkaktuar nga koronavirusi ka v r a r ë të paktën 933,280 njerëz në të gjithë botën që nga fundi i dhjetorit dhe pothuajse janë diagnostikuar 29.5 milionë raste të infeksioneve. Shtetet e Bashkuara janë vendi që ka pësuar më së shumti dëme nga Covid, me 195,765 v de kje dhe që nga Brazili përsa i përket numrit të v ik tim ave me 133,119, India (82,066), Meksika (71,049) dhe Mbretëria e Bashkuar (41,664).

India tejkalon 5 milion raste Në vendin e madh aziatik, infeksionet kanë tejkaluar pesë milion, saktësisht 5,020,359. V ik tim at e konfirmuara janë 82,066.

Jemi në fillim të pandemisë “Eshtë shumë më keq se çdo trillim shkencor pandemik. Situata është shumë serioze dhe ne nuk jemi as në gjysmë të rrugës, jemi akoma në fillim të pandemisë.” – Kjo u deklarua nga i dërguari i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, David Navarro, gjatë një seance në parlament në Mbretërinë e Bashkuar.