Ambasadorja e SHBA-ve në Shqipëri Yuri Kim, me anë të një statusi në rrjetet sociale ka reaguar për Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë. Kim shprehet se demokracitë janë përgjegjëse përpara qytetarëve të tyre.

Postimi i Yuri Kim:

Çdo qytetar ka të drejtë të marrë pjesë në proceset e vetëqeverisjes demokratike. Demokracitë janë të përgjegjshme para qytetarëve të tyre. Ata respektojnë sundimin e ligjit, mbrojnë jetën dhe pronën, dhe respektojnë liritë, dinjitetin dhe barazinë e çdo personi.