Qeveria italiane planifikon të zgjasë masat për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri, deri në fund të shtatorit, duke përfshirë kërkesën që njerëzit të mbajnë maska ​​dhe distancë shoqërore, sipas raporteve të medieve. Shumë nga masat aktuale skadojnë nesër. Sidoqoftë, një dekret i përditësuar pritet të publikohet së shpejti.

”Kryeministri Giuseppe Conte po planifikon të zgjasë masat për të luf tuar virusin deri më 30 shtator”, njoftoi e përditshmja italiane ”Corriere della Sera”. Nëse zbatohet, lëvizja do të shihte italianët që vazhdonin të mbanin maska ​​mbrojtëse për fytyrën në transportin publik dhe në ndërtesat publike. Maskat gjithashtu duhet të kërkohen në sheshet e hapura dhe në zona të tjera të jashtme midis orëve 18:00-06:00.

Tub imet e mëdha do të mbeten të ndaluara, siç janë koncertet dhe vallëzimet. Ndeshjet e futbollit do të vazhdojnë të luhen me dyer të mbyllura. Raporti thotë tha se çdo udhëtar që mbërrin nga Kroacia, Greqia, Malta dhe Spanja do t’u kërkohet ende të japin prova të një testi negativ për koronavirusin. Kjo ndodh pasi numri i rasteve në Itali vazhdon të rritet, me 1 700 infeksione të reja të regjistruara në 24 orë të premten, niveli më i lartë që nga fillimi i majit. Dje, autoritetet raportuan 1 695 raste të reja dhe 16 vde kje.