Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, njoftoi se Turqia dhe Greqia kanë rënë dakord të zhvillojë bisedime teknike për krijimin e mekanizmave për parandalimin e konfl iktit në Mesdheun Lindor.

“Pas bisedimeve të mia me liderët turq dhe grekë, dy vendet aleate ranë dakord të fillojnë bisedimet teknike në NATO për të krijuar mekanizma usht arakë për parandalimin e konfl iktit në Mesdheun Lindor dhe për të zvogëluar rrezikun e aksidenteve dhe incid enteve”, tha Stoltenberg në një deklaratë me shkrim, raporton AA.

Stoltenberg i quajti Turqinë dhe Greqinë si “dy aleatë të vlefshëm”, duke shtuar se NATO-ja është platforma më e rëndësishme për konsultime mbi çështjet që kanë të bëjnë me sigurinë e përbashkët. “Unë do të vazhdoj të qëndroj në kontakt të ngushtë me të gjitha vendet përkatëse aleate për të gjetur një zgjidhje të tens ioneve në frymën e solidaritetit të NATO-s”, tha Stoltenberg.