Prej orëve të para të mëngjesit qytetarët në Malin e Zi i janë drejtuar kutive të votimit për të zgjedhur ligjvënësit e ardhshëm. Edhe pse në periudhë pandemie, deri në orën 13:00 raportohet se kanë votuar 54.1% të qytetarëve. Sipas rajoneve, në Podgoricë kanë votuar 54,4 %, në veri të Malit të Zi 48,6 % kurse në jug 57.2 % e votuesve, shkruan Ulqini Online.Zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi të këtij vitit janë të 11-tat që nga futja e sistemit shumëpartiak dhe të pestat që nga pavarësimi i Malit të Zi. Në këto zgjedhje 540,026 qytetarë kanë të drejtë vote dhe do të zgjedhin njërën nga njëmbëdhjetë listat zgjedhore, pesë parti dhe gjashtë koalicione. Këta lista garojnë për 81 vende në Parlamentin e Malit të Zi.Pjese e zgjedhjeve janë dhe partitë shqiptare, të cilat garojnë vetëm në dy koalicione.