Kryebashkiaku Erion Veliaj ka zbuluar se 10 ditët që nga mësoi se ishte prekur me COVID, ishin shumë më agresive, teksa është ndalur të flasë edhe për recetën e tij të të kuruarit. AI kujdeset të vë theksin se kjo recetë është e ndryshme për njerëz të ndryshme.

“Bashkëshortja 1 javë përpara meje, isha i fundit i familjes, por tani janë shëndosh e mirë. Nuk e kisha menduar kurrë që mijëra njerëz do të kujdeseshin për mua. Jam mirënjohës, në pamundësi për t’iu përgjigjur. Kam pasur 10 ditët e para që më dhimbte çdo kockë, muskul, i pafuqishëm për të shkuar dhe në tualet. E kam parë veten gjithmonë shumë fizik, ishte shumë dekurajuese. Nuk ka pasur asnjë lloj heroizmi, se njerëzit e kalojnë ndryshe. Nuk ka një recetë, s’mund të merrnim një medikamet për shkak të mëlçisë, që nga koha kur isha në grevë urie. Duhet t’i besojmë mjekëve. Hollues gjaku, shtesë në vitamina C dhe D dhe injeksonte antiinflamatore. Një infermiere nga spitali publik vite dhe më bëte injeksione, ajo që dua të them është çfarë është trajtimi i një personi nuk është për një tjetër. Nuk dua të flas për recetën time se çdo njeri e ka ndryshe. Parandalimi është më i rëndësishëm, tha Veliaj.