Lulzim Basha doli blof sot ne Durres ne nje skene propagandistike te perhatitur prej tij ku u tha se nje qytetar i prekur nga termeti i 26 nentorit nuk ishte ndihmuar nga shteti. Pasi doli blof nga dokunentat e publikuara ne media (lexo ketu: https://lexo.com.al/2020/08/10/faksimile-asnje-ndihme-per-strehim-mashtrimi-i-bashes-me-familjen-e-prekur-nga-termeti-vec-bonusit-te-qerase-shteti-do-ti-rindertoje-shtepine/ ) Basha urdheroi Ferdinand Xhaferrin (qe dikur premtoi se do permiresonte cilesine e diellit ne Durres) qe te ridilte blof.

Xhaferri shkruan ne Facebook se ky vendim i bashkise per qytetarin ne fjale u mor sot pas denoncimit te PD. Por, ky ne fakt eshte blofi i dyte, pasi ne dokumentin e meposhtem shihet data e raportit e cila eshte e dates 29 korrik 2020. Ndersa mbledhja e Keshillit Bashkiak sot ka qene lajmeruar me pare dhe eshte mbajtur sot 30 minuta para se Basha te dilte live. Natyrisht, qe keshilli bashkiak nuk shtiu fall se do dilte Basha te qytetari ne fjale, por vijoi punen e tij te programuar me pare.