Nën dyshekë, qilima, në rrobat e papastra, libra ose sirtarë… Nëse zgjidhni këto vende për të ruajtur para, dijeni se hajdutët “do të depërtojnë” lehtësisht dhe do t’i gjejnë ato. Shumë njerëz vendosin t’i fshehin paratë në shtëpi, në vend që të kursejnë në një bankë, që është pa dyshim, opsioni më i sigurt për të mbajtur para. Nëse vendosni t’i mbani paratë në shtëpi, ka 6 vende ku nuk duhet t’i lini kurrë.

Nën dyshek Dysheku në shtrat është një nga vendet e para që do të kontrollohet nga hajdutët. Le të themi që është shndërruar në opsionin “klasik” të fshehjes. Kasaforta Nuk ka rëndësi nëse kasaforta është e madhe apo e vogël, për aq kohë sa ka një kod, një bravë apo një çelës.

Dollapët, sirtarët… Edhe pse mbani para në pjesë të tilla mobiliesh, hajdutët janë të pajisur mirë me të gjitha mjetet e nevojshme, por edhe shumë të aftë në thyerjen e bravave. Qeset e vjetra, kuletat, çantat… Jo, jo dhe jo! Kosh me rroba të palara Një “inspektim” i shprejtë nuk do t’u atyre kushtonte asgjë. As mos e mendoni.

Pas fotos ose nën llambë Këto janë më shumë sugjerime kinematografike për të kursyer para, por në realitet nuk janë ideja më e mirë. Ju nuk mund të fshihni shumë kartëmonedha në vende si këto, pasi do të jenë lehtësisht të dukshme.