Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj deklaroi se siguria publike në Shqipëri është në parametrat më të mirë historikë, afër mesatareve të rajonit. “Siguria publike në Shqipëri është në parametrat më të mirë historikë, afër mesatareve të rajonit, por ende larg objektivit tonë për më shumë siguri. Qytetarët meritojnë më shumë, ndaj edhe Policia do të angazhohet më fort”, thotë Lleshaj.

Referuar të dhënave zyrtare 7-mujore rezulton që në vitin 2013 janë kryer 74 vr asje, në 2019 janë kryer 31 vr asje dhe në 2020 janë kryer 28 vr asje me dashje.