Edhe pse zërat ishin të shumtë për një rikthim të Jozefina Topallit në Partinë Demokratike, ku do të kandidonte si deputete në qarkun e Shkodrës nën siglën e PD, emir I saj nuk është në listën me emrat më të propozuar në më shumë se 20 grupseksione nga 38 që ka PD në Shkodër.

Lista zyrtare me 150 emra të propozuar nga baza e PD përmban emrat e kandidatve për deputetë dhe për kryetar bashkie në qytetin verior.11 emrat më të propozuar nga PD e Shkodrës, sipas rendit alfabetik janë:1- Arben Lushaj2- Bardh Spahia (ish deputet)3- Benardeta Syku (nënkryetare e FRPD)4- Greta Bardeli ( nënkryetare e PD në Shkodër)5- Helidon Bushati (ish deputet)6- Izmira Ulqinaku (ish deputete)7- Ndoc Ashta8- Ramiz Çobaj (ish deputet)9- Romeo Gurakuqi (ish deputet)10- Voltana Ademi (kryetare e Bashkisë Shkodër)11- Xhemal Bushati (ish kryetar I këshillit bashkiak të Shkodrës).Edhe pse këta janë emrat më të votuar, nuk përjashtohet mundësia që Jozefina Topalli të jetë një kandidate për deputete nga PD, në Shkodër ose ndoshta në Tiranë, ku lufta për mandate është më e fortë.