Më 9 mars 2020, nëntë klube të Premier League paraqitën një kërkesë (“Aplikim për Ndërhyrje”) në bazë të Neneve R41.3 dhe CAS Code R54 me qëllim të kufizuar të kundërshtimit të çdo kërkese të mundshme nga Manchester City për të kërkuar pezullimin e zbatimit të vendimit të kontestuar.

Klubet që bashkuan kërkesën ishin: Arsenali, Burnley, Chelsea, Leicester, Liverpool, Manchester United, Neëcastle, Tottenham, Ëolverhampton. City u fal nga CAS dhe u dënua vetëm me një gjobë, teksa Guardiola në konferencë do të pranonte faktin se skuadra e tij kishte shumë armiq!