Qeveria italiane planifikon të vendosë disa masa për të kufizuar përhapjen e koronavirusit të paktën në fund të korrikut, përfshirë përdorimin e maskave në vendet publike, deklaroi ministri italian i Shëndetësisë.

Ministri Roberto Speranza theksoi në parlament se ”njerëzit duhet të vazhdojnë të mbajnë maska në bare, restorante, dyqane, autobusë dhe trena”. Distanca sociale është vendosur gjithashtu të vazhdojë. Ndalimet e hyrjes mbeten në fuqi për shumë vende jashtë BE-së, ose përndryshe duhet të kalojnë 14 ditë në izolim.

Speranza u tha ligjvënësve se ekziston një “rrezik i importit të virusit nga jashtë”, dhe kjo është arsyeja pse kontrollet e rrepta duhet të mbeten në aeroporte, porte dhe anije migruese. Italia ka regjistruar mbi 243 000 raste të infektuarish që nga shkurti dhe një numër vdekjesh prej 35 000 personash.