Gruaja e Peshqve është jashtëzakonisht romantike dhe e ndjeshme, kështu që ajo nuk ka kohën ose kufijtë e duhur për të thënë atë që ndjen. Kur është në dashuri, ajo jep jo vetëm trupin, por edhe shpirtin dhe zakonisht i kushtohet asaj dashurie që ushqehet me fjalë të ëmbla.Gruaja e kësaj shenje është zakonisht shumë më e mirë dhe mbështetëse. Ka pak gra të lindura në këtë shenjë që kanë armiq ose që mund të shkaktojnë armiqësi të qëndrueshme.

Ajo rrallë do t’i nënshtrohet materializmit dhe gjithmonë do të preferojë t’i kushtohet kauzave humanitare. Gruaja e Peshqve jeton të tashmen dhe nuk është mashtruar nga paqartësitë e asaj që ende duhet të vijë.Por kjo shkëputje nuk do të thotë që ajo nuk është ëndërrimtare. Kohë pas kohe, ajo do të përpiqet të fshehë ndrojtjen dhe brishtësinë e saj me shaka, duke u përpjekur të jetë e pavarur, do të mbajë një mantel mbrojtës, të përdorur për të fshehur pasiguritë e saj përballë njerëzve të pasjellshëm që mund ta bëjnë të vuajë.