A smartphone user shows the Facebook application on his phone in the central Bosnian town of Zenica, in this photo illustration, May 2, 2013. Facebook Inc's mobile advertising revenue growth gained momentum in the first three months of the year as the social network sold more ads to users on smartphones and tablets, partially offsetting higher spending which weighed on profits. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTXZ81J

Facebook do të heq nga përdorimi aplikacionin Lasso, version i ngjashëm i frymëzuar TikTok i lançuar në Korrik 2018.

Ditët e fundit përdoruesve i ka shkuar një njoftim se nga 10 Korriku aplikacioni nuk do të jetë më i disponueshëm. Të gjithë ata që kanë video të ruajtura duhet t’i shkarkojnë përpara se aplikacioni të zhduket, nëse duan të kenë kujtimet e tyre.

Facebook do të fokusohet tek Reels (një funksion në Instagram përmes të cilit ju mund të rregulloni dhe regjistroni video në stilin e TikTok). Këto video mund të dërgohen në Storie ose DM.

Aplikacioni Lasso ka qenë i disponueshëm në SHBA, Meksikë, Argjentinë, Kolumbi, Kili, Peru, Ekuador dhe El Salvador.

Ky nuk është i vetmi projekt të cilin Facebook e ndalon në Korrik, gjithashtu Hobbi (aplikacion për prezantimin e projekteve personale) i publikuar në Shkurt të këtij viti do të mbyllet.