Kandidati nga radhët e Demokratëve për President Joe Biden në vitin 2002, në një konferencë të organizuar në SHBA, deklaroi haptazi dashurinë e tij të madhe për kombin shqiptar.Biden në atë kohë u shpreh se SHBA-të janë të gatshme të “qëllojnë çdo kënd i cili sulmon shqiptarët në Ballkan”.

“Do të vazhdoj me çdo ind në qenien time për ta mbajtur Amerikën, të përfshirë me trupa që të jenë të gatshme të qël lojnë dhe të vra sin, për të mbrojtur të drejtat e shqiptarëve kudo që ata banojnë në Ballkan”, tha më tej Biden.Për më tepër ndiqni fjalimin e titruar në shqip, që daton 8 vite më parë: