Ambasadorja Yuri Kim, Luigi Soreca dhe Norman Duncan do të takohen sërish sot me Këshillin Politik. Mësohet se takimi i sotëm do të nisë në orën 11:00. Pas ditës së djeshme, ku diskutimet u zhvilluan për 9 orë me radhë duke se konsensusi është afër, por sërish nuk është arritur asnjë marrëveshje.

Sot ambasadorët e SHBA, BE-së dhe Britanisë së Madhe do të mbledhin anëtarët e Këshillit Politik dhe është lënë si dita e fundit të negociatave. Një ditë më parë diplomatët u shprehën se partitë duhet të heqnin dorë nga kërkesat që shkonin kundër rekomandimeve OSBE/ODIHR.