Sipas një studimi të realizuar në Britani a rezultuar se 40 % e anglezëve, besojnë se Kina mund të ketë krijuar qëllimisht koronavirusin si një armë për të shkatërruar perëndimin.

Mediat vendase bëjnë me dije se psikologët kanë intervistuar 2.500 të rritur në të gjithë Britaninë e Madhe dhe pytjet kanë qenë 5G dhe përhapja e shpejtë e Covid-19.

Psychologists quizzed 2,500 adults across the country about Covid-19 conspiracy theories, such as the bogus claim 5G is to blame for its rapid spread

Ndërkohë 55% e të intervistuarve nuk ishin dakord me pretendimin se zyrtarët e Pekinit prodhuan virusin vdekjeprurës për të sulmuar Mbretërinë e Bashkuar, SHBA-në dhe Evropën.

Ndërsa pjesa e mbetur ose ndryshe 5% e njerëzve kanë qene plotësisht dakort me deklaratën të bërë nga ekspertë të Universitetit të Oksfordit. Kujtojmë se Kina ka hedhur poshtë vazhdimisht akuzat se koronavirusi është krijuar në një laborator në qytetin Ëuhan, ku filloi pandemia në dhjetor.