Presidenti Ilir Meta ka dalë në një konferencë per mediat duke sqaruar qëndrimet e tij për temat e aktualitetit politik.Ai u shpreh se mosfunksionimi i Gjykatës Kushtetuese përbën një shqetësim. Meta tha se zhvillimet e fundit e kanë shokuar.“Shembja e Teatrit Kombëtar shokoi të gjithë opinionin botëror” – tha Meta.

Ai lexoi edhe platformën që ka propozuar për qeverinë dhe opozitën.