Franco Locatelli, presidenti i Këshillit të Lartë të Shëndetit në Itali tha se ai është I mendimit se shkollat duhet të rqendrojnë të mbyllura deri në shtator. “Personalisht mendoj se duhet të reflektojmë dhe të vëndosim për të rihapur shkollat në shtator dhe jo më parë”.

Ai tha gjithashtu se vendimi i takon qeverisë por sipas tij, “ruajtja e distances sociale dhe braktisja e sjelljeve dhe zakoneve individuale të deri tanishme n aka treguar se ka influencuar fort në uljen e numrit të personave të shtruar në spital dhe për rrjedhojë uje e numrit të viktimave nga koronavirusi. Duke folur edhe për aktivitetet prodhuese, Franco Locatelli u shpreh se “zbatimi i distancës sociale dhe kufizimi i lirive personale ishte i dhimbshëm, por rihapja e aktiviteteve të prodhimit është një operacion delikat dhe duhet bërë gradualisht.

Në Itali, gjatë 24 orëve të fundit janë shënuar 431 vik tima, shifra më e ulët që prej 18 marsi, për një total vd ekjesh prej 19 899 persona. Dhe rasti i të infektuarve ka shënuar ulje por sërish mbetet i larët, ku gjatë 24 orëve të fundit janë 1984 raste të reja, për një total të infektuarish prej 156 363.