Biologu Et’hem Ruka ka analizuar situatën në vend nga pandemia pasi Ministria e Shëndetësisë njoftoi se ditën e sotme janë konfirmuar 34 raste të reja me COVID-19.

“Sot situata njohu një përkeqësim domethënës. Numri i te infektuarve është me i larti qe nga fillimi i pandemisë ne vendin tone.Përqindja e te infektuarve u rit me 2%, ndërsa ajo e te shëruarve u pakësua me 2%. Kjo situate kerkon nje analize te veçantë dhe masa shume energjike.Nese vazhdohet keshtu edhe ne ditët ne vijim situata mund te perkeqesohet ede me tej dhe ajo qe na pret nuk do te jete asgje ne raport me ditët e javët qe kemi kaluar.”, shkroi ai në Facebook.