Prodhuesi më i madh në botë i iPhone, Foxconn (partnere e Apple), ka në plan të bashkohet me kompani si Ford, GM dhe Tesla në ndërrimin e disa prej linjave të saj prodhuese për të bërë ventilatorë.

Omar Ishrak, Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë së teknologjisë mjekësore Medtronic, i tha CNBC të hënën se kompania e tij kishte arritur një marrëveshje me Foxconn pasi prodhuesi i iPhone miratoi një dizajn me burim të hapur Medtronic të lëshuar në mes të pandemisë së koronavirusit.

Kjo nuk do të ishte hera e parë që Foxconn ka hapur linjat e saj të prodhimit për të bërë pajisje për të luftuar përhapjen e koronavirusit; në shkurt, kompania adaptoi një nga fabrikat e saj kineze për të prodhuar maska mjekësore.

Foxconn ndërton shumicën e iPhone-ve në botë, me një strukturë masive në Zhengzhou, Kinë (e njohur edhe si “iPhone City”) që prodhon mbi 50% të furnizimit global.