Presidenti amerikan Donald Trump, ka bërë një deklaratë të ashpër në tëitter ndaj Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Trump ka thënë se OBSH e ka “dreqosur” punën, pasi ka mbajtur një qëndrim të butë dhe mbështetës ndaj Kinës, ndërkohë që financohet nga SHBA.

“OBSH e “dreqosi”. Ne e financojmë ndërsa ajo mban qendrim të butë ndaj Kinës. Do të shqyrtojmë pozicionin tonë. Për fat të mirë unë i kundërshtova këshillat e tyre për mbajtjen e kufijve të hapur ndaj Kinës. Pse ata na dhanë një rekomandim kaq të gabuar?