Michael Gove pranoi se beteja e kujdesit intensiv të Boris Johnson është “vërtet e frikshme” dhe sot ai tha se ministrat po “luten” për shërimin e tij sa më shpejtë.

Johnson u transferua në Spitalin St Thomas ‘në Londër dhe iu dha oksigjen pasi shëndeti i tij u përkeqësua ashpër gjatë vetëm dy orësh, dhe pas këshillës së mjekëve të tij se ai do të ketë nevojë për një frymëmarrje artificiale.

55-vjeçari u transferua në kujdesin intensiv në orën 7 të mëngjesit për shkak të vështirësive në frymëmarrje – duke e detyruar atë të ‘depërtojë’ Sekretarin e Jashtëm Dominic Raab për të marrë frenat e qeverisë.

Në një raund intervistash të transmetuara këtë mëngjes, Ministri i Zyrës së Kabinetit Gove tha që Johnson i kanë dhënë oksigjen dhe ai është nën mbikqyrje të rreptë”, raporton Reuters.

“Shpresat dhe lutjet tona janë me të dhe familjen e tij,” i tha ai mëngjesin e BBC-së. Ai tha Johnson ‘ Sëmundja duhet të tregojë nevojën për të ndjekur rregullat e distancës sociale, pasi virusi ‘ka një keqdashje që është vërtet e frikshme‘.

Gove tregoi shqetësimet se qeveria do të paralizohej me udhëheqësin jashtë veprimit, duke insistuar se Johnson kishte qenë me ditë të tëra në një ‘ditar të zhveshur‘ dhe ‘Kabineti është organi më i lartë vendimmarrës‘.

Sidoqoftë, ai u pyet nëse Raab i janë dhënë përgjegjësi thelbësore të sigurisë kombëtare, siç është kontrolli i parandaluesit bërthamor dhe ushtarak. “Johnsoni është i ndërgjegjshëm. Megjithatë kreu i qeverisë i kërkoi Ministrit të Jashtëm Dominic Raab që ta përfaqësojë aty ku është e nevojshme”, bëri të ditur Gove.

Sidoqoftë, brenda disa orësh kishte dalë që edhe vetë Gove mund të jetë prekur nga koronavirusi, pasi ai ka shkuar në izolim pasi një anëtari të familjes që shfaq simptoma.

Mbretëresha po mbahet e informuar për gjendjen e Johnson, ndërsa Donald Trump zbuloi se ai ka ofruar të dërgojë kryeministrit ilace eksperimentale për të trajtuar koronavirusin./ Javanews