“Nga data 29 mars, kur nisi zbatimi i shërbimit elektronik “Leje për dalje” në total janë lëshuar 707 167 autorizime, ndërkohë që shifrat çdo ditë e në rritje tregojnë se qytetarët besuan në portalin e-Albania dhe në procedurën e thjeshtë të përdorimit të këtij shërbimi”, deklaroi sot në një intervistë për ATSH-në, Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit (AKSHI), Mirlinda Karçanaj.

Karçanaj sqaroi se duke nisur nga java e ardhshme, qytetarët do të kenë në dispozicion plot 90 minuta për të bërë pazar apo për shërbesa të tjera.

Por, ajo theksoi se “e pandryshueshme do të mbetet procedura për aplikimin për “Leja për dalje”, e cila do të vazhdojë të bëhet në dy forma, si deri më tani: përmes aplikimit online në portalin e-Albania apo me sms të thjeshtë në numrin 55155, për ata që nuk kanë internet apo smartphone”.

Duke folur për statistikat, ajo u shpreh se vetëm për ditën e sotme kanë aplikuar në total 58 845 qytetarë, prej të cilëve 38 293 aplikime janë bërë përmes e-Albania dhe 20 554 aplikime janë bërë me SMS.

Po ashtu, Karçanaj tha se në total janë bërë 707 167 aplikime, prej të cilave 458 600 leje janë dhënë nga portali e-Albania dhe 248 569 leje me SMS.

“Vetëm 24 orë pas njoftimit publik nga ana e Kryeministrit Edi Rama, se qytetarët do të duhet të aplikonin për të bërë pazar apo për shërbesa të tjera të domosdoshme janë regjistruar mbi 22 500 kërkesa, të cilat kanë marrë përgjigje në kohë reale përmes konfirmimit online në e-mail apo në telefon. Shifër rekord, që dëshmon padiskutim sesi qytetarët e përqafuan menjëherë këtë shërbim elektronik, megjithëse i ri, ende i panjohur për ta”, tha ajo.

Megjithë shqetësimet e tyre momentale apo pikëpyetjeve duke mos u treguar të vëmendshëm ndaj udhëzimeve të stafit të e-Albania për mënyrën e saktë të aplikimit online, Karçanaj shprehu bindjen se shifrat çdo ditë e në rritje tregojnë se qytetarët besuan në portalin e-Albania dhe në procedurën e thjeshtë të përdorimit të shërbimit “Leje për dalje”, ku aplikimet edhe sot janë më shumë se dyfish më të larta sesa aplikimet me sms.

Ajo tha se “këto janë fakte, që dëshmojnë se qytetarët jo vetëm janë ambientuar me aplikimin online në e-Albania, por edhe e kanë mirëpritur atë”.