Papa Francesku këtë të dielë ka mbajtur meshën në nderim të viktimave të shkaktuara nga koronavirusi. Papa e ka quajtur 29 marsin “E diela e Loteve”, dhe ka zhvilluar meshën në nderim të 889 viktimave që humbën jetën një ditë më parë në Itali, ku numri i viktimave ka arritur mbi 10 mijë. Ai gjithashtu nisi një apel për të zgjidhur problemin e mbipopullimit në burgje dhe për një armëpushim global në zonat e luftës.

Pak më parë, në familjen e tij në Santa Marta, ai iu drejtua të moshuarve, të shtruarve në spital dhe ata që nuk mund të ushqejnë fëmijët e tyre për shkak të pandemisë.

“Mendimet e mia shkojnë në një mënyrë të veçantë për të gjithë njerëzit që vuajnë nga cenueshmëria për tu detyruar të jetojnë në një grup” si në rastin e shtëpive të pushimit ose kazermave. Në një mënyrë të veçantë unë do të doja të përmendja edhe njerëzit në burgje. Kam lexuar një memorandum zyrtar nga Komisioni i të Drejtave të Njeriut që flet për problemin e burgjeve të mbipopulluara e cila me pandeminë koronavirus mund të bëhet një tragjedi”, tha Papa.

Papa kërkoi të merren masat e nevojshme për të shmangur këtë tragjedi. Në fund të meshës, Papa Françesku drejtoi një apel tjetër për armëpushim në të gjitha territoret e luftës.

“Ditët e fundit, Sekretari i Përgjithshëm i KB ka filluar një apel për një armëpushim global dhe të menjëhershëm në të gjitha cepat e botës, duke kujtuar emergjencën aktuale për Covid-19, i cili nuk njeh kufij! Unë bashkoj të gjithë ata që e pranuan këtë apel dhe i ftoj të gjithë të ndalojnë të gjitha format e armiqësisë së luftës, duke promovuar krijimin e korridoreve për ndihma humanitare e hapjen ndaj diplomacisë, vëmendjen për ata që janë në një situatë të keqe më të madhe”, u shpreh Papa.