Kisha San Giuseppe, në qytetin e Seriate, Bergamo është e mbushur me arkivole ku vendosen viktimat e shkaktuara nga koronavirusi dhe pas mbarimit të ritualit nga prifti ato dërgohen në një qytet tjetër ku dhe bëhet djegia e trupave të tyre.

Në provincën që është epiqendra e epidemisë në Itali këto ditë, nuk ka hapësirë të mjaftueshme për t’u marrë me nivele të larta të vdekshmërisë, kështu që arkivolet me trupat transportohen në qytete të tjera për djegie dhe më pas u kthehen të afërmve.

Në rastin e San José, arkivolët ishin vendosur në vende të numëruara në dyshemenë e kishës para se të mbaronte ceremonia e shkurtër, dhe më pas transportoheshin jashtë nga një personel i pajisur posaçërisht në kostume dhe maska të bardha mbrojtëse dhe ngarkoheshin në kamionë ushtarakë për të vozitur në kremifikimi në një krematorium në Ferrara në provincën Emilia-Romagna.

Ndërkohë deri më tani në provincën e Bergamos janë regjistruar mbi 6.700 raste të prekur nga koronavirusi dhe shumë prej tyre kanë ndërruar jetë.