Spitalet publike në Londër po përballen me një “tsunami” të vazhdueshëm ndërsa numri i pacientëve të sëmurë rëndë nga infeksioni i koronavirusit është tejet i lartë dhe ndërsa ka shumë mjek të prekur nga koronavirusi.Chris Hopson, një zyrtar i lartë në sistemin britanik shëndetësor ka deklaruar për BBC se ‘spitalet në kryeqytetin britanik tani po përballen me “shpërthim” të madh përsa i përket numrit të “pacientëve të sëmurë rëndë”, “një lloj tsunami i vazhdueshëm”.

Tre anije në ujërat AustralianeTre anije lundrimi janë bllokuar nga shteti Australian në perëndim të vendit pasi dyshohet se kanë në bord njerëz të infektuar. Njëra nga anijet është MSC Magnifica, kurse dy të tjerat Artania, me 800 pasagjerë në bord, kryesisht gjermanë (shtatë prej të cilëve janë pozitivë me Covid-19, dhe anija Vasco de Gama, me pak më shumë se 900 pasagjerë në bord.Rusia ndalon fluturimet ndërkombëtareAutoritetet në Rusi kanë udhëzuar Agjencinë Federale të Transportit Ajror (Rosaviazia) që të ndalojë të gjitha fluturimet ndërkombëtare të planifikuara, si një masë për të frenuar përhapjen e koronavirusit.Gjermani, mbi 39 mijë të infektuarSipas Institutit Robert Koch, rastet pozitive të koronavirusit në Gjermani u rritën në 39,502, 4954 më shumë se një ditë më parë, kurse numri i viktimave ka shkuar në 222.