Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme jep një njoftim të rëndësishëm për të gjithë shqiptarët që jetojnë në Kanada.

Informohen gjithë shtetasit shqiptarë që ndodhen në Kanada, se sipas autoriteteve kanadeze, të gjithë shtetasit e huaj

që për shkak të situatës së krijuar për shkak të COVID-19, nuk kanë mundur të largohen nga Kanadaja, mund të aplikojnë online për zgjatjen e statusit tuaj të qëndrimit, para përfundimit të tij.

Aplikimi mund të bëhet online në linkun: https://bit.ly/2UawUkE

Ndërkohë, që procedurë e njëjtë është ndjekur edhe nga disa vende të Evropës, ashtu sikurse ka të tjera shtete që nuk pranojnë të shtyjnë afatin e vizave.

Holanda dhe Danimarka janë dy prej vendeve që nuk japing asnjë garanci për shqiptarët e mbetur në territoren e tyre.