Futbolli anglez do të ndalet të paktën deri më 30 prill. Ky është vendimi i marrë nga Fotball Association në bashkëpunim me Premier League dhe Ligën angleze. Zgjatet kështu pezullimi, që fillimisht ishte parashikuar të përfundonte më 3 prill. Drejtuesit e futbollit anglez kanë brë të ditur se futboolli do të kthehet vetëm nëse do të jenë kushtet de se mendimi i parë është për njerëzit të goditur nga Coronavirus.

“Jemi të bashkuar, – lexohet në komunikatën për shtyp, – në qëllimin për të gjetur mënyrën për të përfunduar sezonin 2019/20 dhe për të garantuar zhvillimin e të gjitha ndeshjeve të kampionatit, kupave kombëtare dhe europiane sapo të krijohen kushtet”.