Nëpër këto foto shohim marrëdhënien më të for të që vjen nga shpirti dhe dashuria. Marrëdhënien nënë e bijë.Një tjetër vajzë me nevoja të veçanta është zotëruese e fatit të saj dhe e vendosur që zgjedhjet mos ja lerë dikujt tjetër.Po ashtu dashuria e një vajze për një tjetër është mbi gjithçka, përgjigjja e të gjitha pyetjeve.Dikush tjetër është në pritjen më të ëmbël në botë për t’i dhënë jetë dhe mësuar të dojë.Bukuria e trupit dhe kujdesi për të shënjon të qenit grua.

Një tjetër vajzë me vr ajat e saj na tregon se jeta ka fituar mbi sëmundjen.Dhu na ka gdhendur fytyrën e një tjetër vajze.Historitë me burrnesha janë sa të zakonshme aq edhe ekzotike.E bukura e traditës na bën të kthejmë vështrimin mbrapa, por edhe të ecim përpara në gjurmët e saj.Një tjetër vajzë epileptike nuk e sheh këtë si fatk eqësi, por është e fuqishme të ndjekë ëndrrën e saj për të veshur të bardhën e nusërisë.Këto janë portretet e disa jetëve të fotografes Anjeza Dyrmishi si buke të 8 marsi.