Një grup fermerësh të zem ëruar në jug të Meksikës kanë kapur kryebashkiakun e fshatit të tyre dhe pasi e kanë lidhur pas një kamioni e kanë tër hequr nëpër rrugë me pretendimin se nuk ka realizuar premtimet e fushtës elektorale.

Më pas policia arriti të lironte zyrtarin Jorge Luis Escandón Hernández, kryetar lokal i Las Margaritas në shtetin e Chiapas, i cili nuk pësoi pl age ser ioze nga aventura e dh unshme.

Mediat vendase thonin se ai ishte marrë pe ng nga një grup pro testuesish të ar matosur me gurë e shkopinj para se ta tër hiqnin nëpër rrugë.

Pas inc identit një konfrontimi dhu nshëm nisi mes banorëve dhe policisë lokale kuk rreth 10 nejrëz mbetën të pl agosur.

Kryebashkiaku Escandón tha se nuk do të te rmbej nga d huna dhe do të pa diste