Prokuroria e Milanos ka hapur një hetim me hipotezën e “manovrave spekulative” mbi nevojat themelore në lidhje me shitjet me çmime “të çmendura”, veçanërisht në platformat në internet, të xhelave dezinfektues dhe maskave në këto ditë të emergjencës së koronavirusit.

Dosja aktualisht është në ngarkim të personave të panjohur dhe koordinohet nga Tiziana Siciliano dhe Eugenio Fusco. Guardia di Finanza do të kryejë një monitorim të parë për hetimet.