Shkalla e vdekshmërisë nga Covid-19 “është midis 2% -4% në Wuhan, Kinë dhe 0.7% jashtë Wuhan”. Kjo është konfirmuar nga drejtori i përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Për njerëzit me sëmundje të butë, koha e rikuperimit është rreth dy javë, ndërsa njerëzit me sëmundje të rëndë ose kritike shërohen brenda 3-6 javësh,” shtoi ai.