Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj i është përgjigjur presidentit Ilir Meta menjëherë pasi presidenca bëri publike kallëzimin për atë dhe dy zyrtarë të tjerë në SPAK. “Sikur të mos i mjaftonte politika e dëshpëruar e dhunës verbale, sot Kreu I Shtetit ka gjetur kohën të paraqitet personalisht me të gjithë stafin e tij në zyrën e sekretarisë të SPAK, për të dorëzuar një kallzim penal ndaj meje dhe stafit tim.

‪Në respekt të Kushtetutës dhe pozicionit tim zyrtar me Presidentin, reagimi im do të jetë institucional kundrejt akteve të tij. E siguroj se jam gati t’i përgjigjem jo vetëm SPAK-ut ligjërisht po dhe atij vetë publikisht, institucionalisht dhe ligjërisht, me kulturë dhe etikë.

‪Pavarësisht absurditetit të kësaj historie, mbetet me rëndësi që Presidenti ka bërë hapin e duhur, njohjen e institucioneve e reja të Reformës në Drejtësi të cilën ai u lodh aq shumë duke e luftuar dhe përbaltur atë dhe cilindo që punon me të, shqiptarë dhe ndërkombëtar.

‪Shpresoj që të pranojë punën e tyre edhe ditën kur drejtësia e re dhe SPAK të filloj të godasë në shenjat e njohura botërisht si njolla të Shqipërisë, politikanë dhe zyrtarë të lartë të njohur për korrupsionin dhe krimet e tyre në këtë vend. Koha që drejtesia të veprojë!”